Beleid

Vlaams cultureel erfgoed verzamelen, bewaren en toegankelijk maken voor een ruim actueel én toekomstig publiek: dat is vandaag en al decennialang de opdracht en bestaansgrond van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Met de zorgvuldige uitbouw en bewaring van haar collecties heeft de Erfgoedbibliotheek één doel voor ogen: deze schat aan informatie, kennis en inspiratie delen met het publiek van vandaag en morgen. Het is dan ook ons erfgoed.

Beleidsplan

De manier waarop de Erfgoedbibliotheek dit doet, vindt u terug in het beleidsplan 2019-2023. Hierin staan de missie, visie en bijhorende strategische doelstellingen van de bibliotheek neergeschreven. Het plan is de praktische gids voor alles waar de bibliotheek voor staat en voor gaat. 

Collectieplan

De oorsprong van de Erfgoedbibliotheek en haar collectie gaat terug tot 1481. Vandaag, meer dan 500 jaar later, bewaart ze een collectie van 35 kilometer gevulde boekenplanken. In het collectieplan wordt structuur aangebracht in deze gigantische collectie en staat het verzamelbeleid dat vandaag wordt gevoerd in detail beschreven.

Benieuwd wat er in de voorbije jaren gebeurde?

De jaarverslagen van 2009 tot 2014 vindt u digitaal beschikbaar terug in onze catalogus.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief