Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.
donderdag 06 december 2018 tot zondag 13 januari 2019 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck galerie De Zwarte Panter. Om dat te vieren loopt momenteel in de Nottebohmzaal de jubileumtentoonstelling 'Schilders & Schrijvers: vijftig jaar galerie De Zwarte Panter'.
Kalender
Wilt u geen enkele tentoonstelling, lezing of andere activiteit missen? Check dan regelmatig de kalender. Hierin zetten we alle activiteiten voor u op een rijtje.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.
Dit jaar staan de Nottebohmlezingen in het teken van mei '68 en de mythe die er mee gepaard gaat. In het najaar ontvangen we vier nieuwe sprekers.
Introducties en workshops
Via de introducties en workshops rond ‘mediawijsheid’ maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Voorbije tentoonstellingen
Herbeleef hier enkele van de tentoonstellingen die sinds 2009 plaatsvonden in de Nottebohmzaal.
Antwerp museum app
In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met de Antwerp Museum App heb je een handige app op zak om meer te weten te komen over die schatten.
Mini-expo voorjaar 2018
Bij een bezoek aan één van onze voorjaarsactiviteiten of bij een rondleiding achter de schermen vindt u een nieuwe mini-expo die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief