Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom worden alle evenementen, lezingen en rondleidingen geannuleerd zolang het nodig is. Bezoekers die tickets hebben gekocht, krijgen een persoonlijk bericht.

Niet te missen
Nadia Nsayi
Nadia Nsayi vertelt over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België.
Rondleiding voor individuele bezoekers
Dit najaar zwaaien de deuren van de mooiste historische bibliotheekruimte van België open. Groepen van maximaal 14 personen kunnen een gegidste rondleiding inboeken.
Een Punch-cartoon uit 1906 met de afbeelding van Leopold II als een rubberen klimplant die een Congolese man Linley Sambourn in de greep houdt.
Rondleiding
Rondleiding voor individuele bezoekers
Sluit aan bij een van de rondleidingen voor individuele bezoekers en ontdek in de Nottebohmzaal authentieke boeken, kaarten en pamfletten uit onze Congo-collectie.
 

Ontdek onze activiteiten

In de kalender vindt u een overzicht van alle tijdelijke activiteiten.

Bekijk hier de kalender

Podcasts

Een van onze lezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u onze lezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

De erfgoedbib bij u thuis
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is online altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Onze vaste waarden
Dit voorjaar staan Nottebohmlezingen in het teken van 60 jaar onafhankelijkheid van Congo. Propaganda, culturele en politieke dekolonisatie, de culturele diaspora en een reis door het postkoloniale Congo staan op het menu. Boek nu uw tickets.
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief