Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.
Kalender
Wilt u geen enkele tentoonstelling, lezing of andere activiteit missen? Check dan regelmatig de kalender. Hierin zetten we alle activiteiten voor u op een rijtje.
Expo
Tijdelijke expo in de Nottebohmzaal
vrijdag 06 december 2019 tot vrijdag 14 februari 2020 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Met ‘Porno, pulp & literatuur’ prikkelt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de bezoeker met een onbekend en lang verzwegen deel van de Vlaamse literatuur- en cultuurgeschiedenis.
In 2019 staan de Nottebohmlezingen in het teken van 'seks, rituelen en muziek'. Boek nu uw tickets voor de lezingen in het najaar.
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.
Antwerp museum app
In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met de Antwerp Museum App heb je een handige app op zak om meer te weten te komen over die schatten.
Voorbije tentoonstellingen
Herbeleef hier enkele van de tentoonstellingen die sinds 2009 plaatsvonden in de Nottebohmzaal.
Podcasts

Een van onze lezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u onze lezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief