Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.

Vanaf 11 mei is de leeszaal onder strikte voorwaarden opnieuw geopend voor het publiek. Alle evenementen in de Nottebohmzaal daarentegen zijn afgelast tot nader order. Bezoekers die een ticket kochten, krijgen een persoonlijk bericht. Van zodra er opnieuw bezoeken mogelijk zijn leest u dat hier. Ontdek in de tussentijd ons virtueel aanbod.

De erfgoedbib bij u thuis
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
Online altijd open
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience mag dan wel gesloten zijn, online zijn we altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Podcasts

Een van onze lezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u onze lezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Om naar uit te kijken
Ridderromans. Van Karel ende Elegast tot de Rode Ridder
vrijdag 04 december 2020 tot zondag 21 februari 2021 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Iedereen kent ridderverhalen over Karel de Grote en koning Arthur. Waarom spreken die verhalen vandaag nog tot de verbeelding?

Ontdek onze activiteiten

In de kalender vindt u een overzicht van alle tijdelijke activiteiten.

Bekijk hier de kalender

Onze vaste waarden
Dit voorjaar staan Nottebohmlezingen in het teken van 60 jaar onafhankelijkheid van Congo. Propaganda, culturele en politieke dekolonisatie, de culturele diaspora en een reis door het postkoloniale Congo staan op het menu. Boek nu uw tickets.
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief