Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.
Ontdek onze activiteiten

In de kalender vindt u een overzicht van alle tijdelijke activiteiten.

Bekijk hier de kalender

Nu te zien
Ville occupée 1993
Rondleiding
Tijdelijke presentatie in de Nottebohmzaal
Ontdek van 25 juni tot 30 september 2021 de blijvende internationale weerklank van de invloedrijke Antwerpse dichter Paul van Ostaijen.
Om naar uit te kijken
Ridderverhalen. Van Karel ende Elegast tot Don Quichot
vrijdag 29 oktober 2021 tot zondag 23 januari 2022 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Iedereen kent ridderverhalen over Karel de Grote en koning Arthur. Waarom spreken die verhalen vandaag nog tot de verbeelding?
Nottebohmlezingen
Portret Maud Vanhauwaert
Online lezing
Bekijk de online Nottebohmlezing van Maud Vanhauwaert
Maud Vanhauwaert neemt u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.
Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
De nieuwe reeks Nottebohmlezingen staat in het teken van taal, meertaligheid, vertaling en taalexperiment. We ontvangen achtereenvolgens: Maud Vanhauwaert, Luk Van Haute, Rokus Hofstede, Rudolf Hecke en Gaston Dorren.
Podcasts

Een van onze lezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u onze lezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

De erfgoedbib bij u thuis
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is online altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Onze vaste waarden
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.
Voor scholen
Derde graad secundair
Kritisch leren omgaan met heden en verleden, feiten en leugens, is een competentie die ieder jong mens goed kan gebruiken in het huidige informatietijdperk. Met onze collectie onderzoeken jongeren de machinaties van pers en propaganda anno 1940-45.
Derde graad secundair
Zoeken op het internet is ondenkbaar zonder zoekmachines. Google is daarbij marktleider. Maar op basis van welke criteria biedt Google zijn zoekresultaten aan? En hoe kun je zelf gerichter en slimmer zoeken met Google?
Bibliotheekintroducties
Alle graden en scholen
De Erfgoedbibliotheek stelt zich aan je voor: we bezoeken onze historische gebouwen, we duiken in de magazijnen en je ontdekt onze collecties en hoe je ze kan gebruiken.
Ook interessant
Nottebohmkrant voorjaar 2021
Halfjaarlijkse krant
De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief