Activiteiten

De Erfgoedbibliotheek organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen in de prachtige Nottebohmzaal. Wilt u een lezing bijwonen of wenst u meer informatie over onze rondleidingen? Hier vindt u meer informatie over ons volledige aanbod.

De leeszaal is onder strikte voorwaarden opnieuw geopend voor het publiek. Om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan zijn alle evenementen en rondleidingen in de Nottebohmzaal tot en met 31 augustus geannuleerd. Bezoekers die een ticket kochten, krijgen een persoonlijk bericht. Van zodra er opnieuw bezoeken mogelijk zijn leest u dat hier. Ontdek in de tussentijd ons virtueel aanbod.

woensdag 12 augustus 2020 - 10:00
Individuele bezoekers Geannuleerd
Deze zomer zwaaien de deuren van de mooiste historische bibliotheekruimte van België open. Groepen van maximaal tien personen kunnen een gegidste rondleiding inboeken. De rondleidingen voor individuele bezoekers zijn uitverkocht.
De erfgoedbib bij u thuis
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
Online altijd open
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience mag dan wel gesloten zijn, online zijn we altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Podcasts

Een van onze lezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u onze lezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Ontdek onze activiteiten

In de kalender vindt u een overzicht van alle tijdelijke activiteiten.

Bekijk hier de kalender

Onze vaste waarden
Dit voorjaar staan Nottebohmlezingen in het teken van 60 jaar onafhankelijkheid van Congo. Propaganda, culturele en politieke dekolonisatie, de culturele diaspora en een reis door het postkoloniale Congo staan op het menu. Boek nu uw tickets.
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Rondleidingen achter de schermen
Hoe gaat het eraan toe in een historische bewaarbibliotheek? Ontdek het tijdens onze rondleidingen achter de schermen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief