• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Ontdek ons collectieplan 2019
Voor de collectievormers in onze bibliotheek is het collectieplan een intern kompas dat aangeeft welke publicaties we wel of niet verzamelen. Maar het plan is ook bedoeld om je te informeren over welke collecties je hier kan raadplegen. Aangezien er steeds nieuwe collecties bijkomen, maken we jaarlijks een update van het plan en voegen we links naar nieuwe collectiebeschrijvingen toe.
Praktisch
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Activiteiten
Campagnebeeld Museumnacht
Evenement
1 ticket, 20 musea
zaterdag 03 augustus 2019 - 19:00
Individuele bezoekers
Dit jaar maken we van de Museumnacht een zwoele edities met erotische vertellingen door Katrijn Van Bouwel, swingmuziek op het Conscienceplein met de Cream Colored Ponies en een sneak preview naar de expo ‘Porno, pulp en literatuur’.
Nieuws
Help jij mee om onze tijdschriften vindbaar te maken?
Ben je geïnteresseerd in boeken en tijdschriften en wil je iets bijleren over bibliotheken en hun catalogi? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die we zoeken.
Het boek is een Nederlandse versie van het bekende Oudfranse Roelantslied uit de dertiende eeuw. Het gaat over de slag bij Roncevaux tussen de Fransen en de Basken. Daarbij liet de held Roeland, een neef van Karel de Grote, het leven.
Een bron van kennis over de Vlaamse populaire cultuur
Boekenverzamelaar en kenner van het misdaadgenre Wim van Eyle schenkt zijn grote collectie van Nederlandstalige misdaadromans uit de 20ste eeuw aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en aan de Koninklijke Bibliotheek van Nederland. Het gaat om circa 4.500 uitgaven, waarvan er ongeveer 1.000 naar de Erfgoedbibliotheek gaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief