• Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro

Schilders & Schrijvers – 50 jaar galerie De Zwarte Panter

Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck galerie De Zwarte Panter. Om dit te vieren loopt in de Nottebohmzaal de jubileumtentoonstelling 'Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter'.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.
In het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke kan je nog tot 6 januari de tentoonstelling 'Vissen in het verleden' bezoeken. Enkele boeken uit onze collectie illustreren er mee het verhaal van 500 jaar Vlaamse zeevisserij.
Op 5 december opende onder grote belangstelling de tentoonstelling 'Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter'. Een beeldverslag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief