• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Mini-expo voorjaar 2018
We staan klaar om u te ontvangen op één van onze voorjaarsactiviteiten. Speciaal daarvoor stelden we een nieuwe mini-expo samen die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Rondleidingen voor individuele bezoekers
Achter de schermen
zaterdag 22 september 2018 - 10:00
Individuele bezoekers
Neem een kijkje achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek en leer haar rijke geschiedenis én gigantische collectie kennen.
Met de steun van het Dotatiefonds voor Boek en Letteren kocht de Erfgoedbibliotheek twee Antwerpse zestiende-eeuwse drukken aan met teksten van Erasmus.
Bent u benieuwd welke collecties u in de Erfgoedbibliotheek kan raadplegen, en welke nieuwe publicaties de bibliotheek verzamelt? U leest er alles over in het collectieplan, dat structuur aanbrengt in de collectie van meer dan 1.500.000 volumes.
Michael Rosenfeld doet onderzoek naar de Franstalige Antwerpse schrijver Georges Eekhoud. We vroegen hem om een woordje uitleg over zijn werk.
Vlaamse beweging
Zowel de Erfgoedbibliotheek als het ADVN verzamelen publicaties over de Vlaamse Beweging. Een intensieve samenwerking ligt dan ook voor de hand.
© Universiteit Antwerpen, foto: Jonathan Ramael
focusgroep workshop Mediawijsheid WOII
dinsdag 29 mei 2018 van 16:30 tot 18:00
Individuele bezoekers
De Erfgoedbibliotheek zoekt leerkrachten secundair onderwijs voor deelname aan een focusgroep over een nieuw te ontwikkelen workshop Mediawijsheid WOII.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief