• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
 
EHC mondmasker
De leeszaal van de Erfgoedbibliotheek is open. Word lid, reserveer een plaats op voorhand en draag steeds mond- én neusbedekking. Hier zetten we alle maatregelen voor een veilig bezoek op een rijtje.
Foto: Ans Brys
Als lid van onze bibliotheek blijven we u vanop afstand verder helpen. Wij maken gratis werkscans van artikels uit tijdschriften, hoofdstukken uit boeken, bijdragen uit catalogi, etc. en mailen ze u door.
Kalender
Wilt u geen enkele tentoonstelling, lezing of andere activiteit missen? Check dan regelmatig de kalender. Hierin zetten we alle activiteiten voor u op een rijtje.
In de kijker
Virtueel bezoek aan de Nottebohmzaal
Verborgen parel nu online te bezoeken
De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Hier worden de eerste 150.000 boeken van de bibliotheek bewaard in een historische en adembenemende setting. De deuren van de zaal zwaaien alleen open voor tentoonstellingen, lezingen, concerten of rondleidingen. En nu ook online.
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
Online altijd open
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience mag dan wel gesloten zijn, online zijn we altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Sinds 2006 digitaliseert de Erfgoedbibliotheek publicaties uit haar collecties. Ook publicaties die origineel digitaal verschijnen worden verzameld. Vandaag telt deze digitale deelcollectie meer dan 4.000 exemplaren, die u bijna allemaal van thuis uit kan raadplegen.
Vind wat je zoekt op het internet met onze zoektips
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience presenteert handige tips om online te vinden wat je zoekt, en meer.
Nieuws
Nottebohmkrant
04.09.2020 | Google Books, Lanseloet van Denemarken, een workshop over geheime pers en propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog... Dat en nog veel meer kunt u lezen in de nieuwe editie van de Nottebohmkrant.
Beethoven in de Nottebohmzaal
Evenement
Taurus Quartet speelt integrale Strijkkwartetten van Beethoven - HERBEKIJK
19.10.2020 | Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven geboren werd. Om dit te vieren voerde het Taurus Quartet tussen 15 en 18 oktober al zijn kwartetten uit in de Nottebohmzaal. Herbekijk hier de livestream!
Nieuwe samenwerkingsovereenkomsten
14.10.2020 | Twee boeiende literaire uitgevers deponeren vanaf nu een exemplaar van elke publicatie die in hun fonds verschijnt bij de Erfgoedbibliotheek.
Ratinckx
Digitaliseringsproject
29.09.2020 | De Erfgoedbibliotheek en het FelixArchief legden hun collecties samen om bijna alle adresboeken van Ratinckx te ontsluiten. In augustus 2020 rondden we dit project af.
Praktisch
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie, inclusief openingsuren.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
een rondleiding achter de scherme
Vanaf 2 november reserveer je anders
Vanaf 2 november boek je een rondleiding via het platform Experience Antwerp en niet langer via Visit Antwerpen.
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief