• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen voorjaar 2020
Dit voorjaar staan Nottebohmlezingen in het teken van 60 jaar onafhankelijkheid van Congo. Propaganda, culturele en politieke dekolonisatie, de culturele diaspora en een reis door het postkoloniale Congo staan op het menu. Boek nu uw tickets.
Praktisch
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie, inclusief openingsuren.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Om naar uit te kijken
Duel op zondag
zondag 15 maart 2020 - 11:00
Individuele bezoekers
Twee maal per jaar organiseert het Dotatiefonds voor boek en letteren, de gemeenschappelijke vriendenvereniging van het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, een Duel op zondag. Op 15 maart maken we u wakker met een snedig debat over de mensenrechten.
Ridderromans. Van Karel ende Elegast tot de Rode Ridder
vrijdag 04 december 2020 tot zondag 21 februari 2021 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Iedereen kent ridderverhalen over Karel de Grote en koning Arthur. Waarom spreken die verhalen vandaag nog tot de verbeelding?
Kalender
Wilt u geen enkele tentoonstelling, lezing of andere activiteit missen? Check dan regelmatig de kalender. Hierin zetten we alle activiteiten voor u op een rijtje.
Nieuws
07.02.2020 | Dat een expo over pornografie op heel wat persaandacht kan rekenen lag binnen de lijn van onze verwachtingen. Dat een journalist een nieuwe verhaallijn aan die expo zou toevoegen was dat veel minder. Stijn Tormans van Knack ging op zoek naar de personen achter de intussen vergeelde foto’s van enkele playmates.
27.01.2020 | Bij het veilinghuis Van de Wiele kocht de Erfgoedbibliotheek eind november 2019 vijf werken van Felix Timmermans aan, waaronder een door de auteur ingekleurd exemplaar van 'Boudewijn' (1919). Hiermee worden de hiaten in onze Timmermans-collectie verder dichtgereden.
Word stadslezer en deel je tips
Zit je altijd met je neus in de boeken? Heb je oog voor fijne leesplekken? Ben je een en al oor als het over lezen gaat? Dan ligt het voor de hand dat jij stadslezer wordt!
Beste leerkracht, beste directeur, graag nodigen we u uit om deel te nemen aan onze pop-upsessies SamenLezen tijdens de Jeugdboekenmaand maart 2020. SamenLezen is lezen of luisteren, maar ook herinneren, vertellen, ervaren, genieten, verbinden…

Meld je aan voor onze nieuwsbrief