• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Mini-expo voorjaar 2018
We staan klaar om u te ontvangen op één van onze voorjaarsactiviteiten. Speciaal daarvoor stelden we een nieuwe mini-expo samen die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck Galerie De Zwarte Panter. De Vlaamse Gemeenschap kent hem hiervoor op 11 juli het 'Ereteken' toe. Later dit jaar huldigt de Erfgoedbibliotheek hem met een jubileumtentoonstelling.
Met de steun van de Stichting Nottebohm kunnen buitenlandse wetenschappers een reisbeurs aanvragen om onderzoek te doen naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen (15e – 18e eeuw).
Rondleidingen voor individuele bezoekers
Achter de schermen
zaterdag 22 september 2018 - 10:00
Individuele bezoekers
Neem een kijkje achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek en leer haar rijke geschiedenis én gigantische collectie kennen.
In de afgelopen drie maanden deed Marta Ivanović een internationale stage bij de Erfgoedbibliotheek met een Erasmus+ beurs. Ze blikt tevreden terug.
Jaarverslag Erfgoedbibliotheek
Wilt u weten wat de Erfgoedbibliotheek deed in 2017? Dan kan u dit nu online lezen in het jaarverslag van 2017.
In 2016 maakte de Amerikaanse reisfotograaf Richard Silver een rondreis langs 's werelds mooiste bibliotheken. U raadt nooit welke bibliotheek hij op nummer één plaatst!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief