• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Nottebohmlezingen voorjaar 2018
In 2018 staan de Nottebohmlezingen in het teken van de vijftigste verjaardag van de mei 68 revolte. We bestuderen de geschiedenis en kijken naar de betekenis van deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Wat is veranderd? Wat is er gebleven?
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Jan Hertoghs is journalist bij Humo. Wij wilden weten hoe zijn research in zijn werk gaat en welke rol onze collectie daarin speelt.
De Nottebohmlezingen staan dit jaar in het teken van vijftig jaar mei ‘68. In de gloednieuwe Nottebohmkrant geven we al een klein voorproefje.
Evenement
Carmien Michels, Joost Oomen en Jolien Deley
donderdag 25 januari 2018 - 16:30
Individuele bezoekers
U wordt ondergedompeld in de wereld van Poetry Slam.
Lezing
De zeventiende-eeuwse Nederlanden: een geïntegreerde krantenmarkt?
woensdag 24 januari 2018 - 19:00
Individuele bezoekers
De schepping van de krantenhandel en de wisselwerking tussen Noord en Zuid.
Jan Venderickx is de man achter Schrijversgewijs.be: een website met bio-bibliografieën van Vlaamse schrijvers. We spraken hem op één van zijn maandelijkse bezoeken aan de bibliotheek.
Abraham Verhoeven was de eerste krantenuitgever van de Zuidelijke Nederlanden. Ongeveer 400 van zijn ‘Nieuwe Tijdinghen’ uit het begin van de 17e eeuw worden in de komende maanden gedigitaliseerd.
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief