• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen voorjaar 2019
Seks, rituelen en muziek. Het is een voor de hand liggende variatie op 'Sex & drugs & Rock&Roll', de titel van het iconische nummer van Ian Dury uit 1977. Voor ons is het nummer inspiratie voor een nieuwe reeks Nottebohmlezingen. Met Bernard Dewulf, Ariane Bazan, Marlies De Munck, Koen Peeters en Barbara Raes.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
De democratie onder vuur. Hoe kan ze worden gered?
zondag 24 maart 2019 - 11:00
Individuele bezoekers
Van het wereldrecord regeringsvormen tot een regering in lopende zaken. Onze parlementaire democratie bevindt zich in moeilijk vaarwater. Hoe geraken we hieruit? Liesbeth Van Impe en Peter Terryn debatteren.
Marianne C.E. Gillion is doctor in de musicologie en doet onderzoek op onze collectie liturgische boeken van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Jacobskerk. Op 27 maart geeft ze hierover een Miraeus-lezing. We vroegen haar wat we kunnen verwachten.
Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief