• Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen

Intro
Nottebohmlezingen najaar 2018
Dit jaar staan de Nottebohmlezingen in het teken van mei '68 en de mythe die er mee gepaard gaat. DIt najaar ontvangen we vier nieuwe sprekers die de jaren zestig vanuit een minder traditioneel standpunt bekijken: Monika Triest, Geert Buelens, Dirk De Wachter en Pascal Verbeken komen hun zegje doen over de woelige jaren 60.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Wordt verwacht: Schilders & Schrijvers - 50 jaar galerie De Zwarte Panter
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck galerie De Zwarte Panter. De Vlaamse Gemeenschap kende hem hiervoor op 11 juli het 'Ereteken' toe. Later dit jaar huldigt de Erfgoedbibliotheek hem met een jubileumtentoonstelling.
Rondleiding
vrijdag 16 november 2018 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Breng een gecombineerd bezoek aan de Carolus Borromeuskerk en de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek, en ontdek hoe barok en contrareformatie hand in hand gingen in de zeventiende eeuw.
In het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke kan je nog tot 6 januari de tentoonstelling 'Vissen in het verleden' bezoeken. Enkele boeken uit onze collectie illustreren er mee het verhaal van 500 jaar Vlaamse zeevisserij.
Lezing
De Waalse beweging aan het einde van de Eerste Wereldoorlog
Zesde NISELecture met Chantal Kesteloot over de Waalse beweging aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.
Je kan de Erfgoedbibliotheek nu ook volgen op twitter: via @ehcantwerp kom je meer te weten over onze collectie en onze werking.
Eerder dit jaar werd de “Thierry en Frédéric Nottebohm-beurs” gelanceerd door de Erfgoedbibliotheek en Museum Plantin-Moretus. Vandaag werden de eerste reisbeurzen voor twee internationale onderzoekers goedgekeurd.
Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief