• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Mini-expo voorjaar 2018
We staan klaar om u te ontvangen op één van onze voorjaarsactiviteiten. Speciaal daarvoor stelden we een nieuwe mini-expo samen die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Lezing
Bezette Stad? Artistiek Antwerpen in '68.
Vlaamse beweging
Zowel de Erfgoedbibliotheek als het ADVN verzamelen publicaties over de Vlaamse Beweging. Een intensieve samenwerking ligt dan ook voor de hand.
Met de steun van het Dotatiefonds voor Boek en Letteren kocht de Erfgoedbibliotheek twee Antwerpse zestiende-eeuwse drukken aan met teksten van Erasmus.
© Universiteit Antwerpen, foto: Jonathan Ramael
focusgroep workshop Mediawijsheid WOII
dinsdag 24 april 2018 van 16:00 tot 18:00
Individuele bezoekers
De Erfgoedbibliotheek zoekt leerkrachten secundair onderwijs voor deelname aan een focusgroep over een nieuw te ontwikkelen workshop Mediawijsheid WOII.
Het koningspaar ondertekent het gulden boek
Maandag 26 maart bracht het koningspaar Filip en Mathilde een bezoek aan de Erfgoedbibliotheek. Voorafgaand aan een concert met de uitvoering van de Johannespassie in de Sint-Carolus Borromeuskerk werden ze in de Nottebohmzaal ontvangen. Hieronder vindt u een unieke fotoreportage.
Lenteleven, Gent, Julius De Praetere, Gent, 1903. Coll. Koning Boudewijnstichting – depot Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
21.03.2018 | Eind 2017 verwierf de Erfgoedbibliotheek een unieke bruikleencollectie met meer dan 1.000 boeken van Stijn Streuvels. De verwerking ervan werd recent gestart. Alle boeken zullen in de loop van 2018 in de catalogus zijn ingevoerd.
Nottebohmlezingen voorjaar 2018
In 2018 staan de Nottebohmlezingen in het teken van de vijftigste verjaardag van de mei 68 revolte. We bestuderen de geschiedenis en kijken naar de betekenis van deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Wat is veranderd? Wat is er gebleven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief