• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen najaar 2018
Dit jaar staan de Nottebohmlezingen in het teken van mei '68 en de mythe die er mee gepaard gaat. DIt najaar ontvangen we vier nieuwe sprekers die de jaren zestig vanuit een minder traditioneel standpunt bekijken: Monika Triest, Geert Buelens, Dirk De Wachter en Pascal Verbeken komen hun zegje doen over de woelige jaren 60.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck Galerie De Zwarte Panter. De Vlaamse Gemeenschap kent hem hiervoor op 11 juli het 'Ereteken' toe. Later dit jaar huldigt de Erfgoedbibliotheek hem met een jubileumtentoonstelling.
zondag 26 augustus 2018 van 11:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Op de cultuurmarkt ontdekt u alles wat cultureel Vlaanderen dit najaar te bieden heeft. In de Erfgoedbibliotheek kan u in avant-première genieten van onze nieuwe rondleiding 'Hemelse Barok'.
Rondleiding
vrijdag 24 augustus 2018 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Breng een gecombineerd bezoek aan de Carolus Borromeuskerk en de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek, en ontdek hoe barok en contrareformatie hand in hand gingen in de zeventiende eeuw.
Met de steun van de Stichting Nottebohm kunnen buitenlandse wetenschappers een reisbeurs aanvragen om onderzoek te doen naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen (15e – 18e eeuw).
Rondleidingen voor individuele bezoekers
Achter de schermen
zaterdag 22 september 2018 - 10:00
Individuele bezoekers
Neem een kijkje achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek en leer haar rijke geschiedenis én gigantische collectie kennen.
In 2016 maakte de Amerikaanse reisfotograaf Richard Silver een rondreis langs 's werelds mooiste bibliotheken. U raadt nooit welke bibliotheek hij op nummer één plaatst!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief