• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen voorjaar 2019
Seks, rituelen en muziek. Het is een voor de hand liggende variatie op 'Sex & drugs & Rock&Roll', de titel van het iconische nummer van Ian Dury uit 1977. Voor ons is het nummer inspiratie voor een nieuwe reeks Nottebohmlezingen. Met Bernard Dewulf, Ariane Bazan, Marlies De Munck, Koen Peeters en Barbara Raes.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
We zijn op zoek naar een conservator met een grondige kennis van de Nederlandse letterkunde voor de collectie moderne en bibliofiele drukken van na 1830. Je bent als leidinggevende verantwoordelijk voor het collectie- en aanwinstenbeleid en voor de valorisatie van de collecties moderne drukken.
We zijn op zoek naar een expert om onze digitale collecties te beheren en online toegankelijk te maken. Heb je een hart voor erfgoed en digitalisering, volg je IT-ontwikkelingen op de voet, en heb je een scherpe analytische blik?
Kunnen we uw onderzoek vooruithelpen met het scannen van een of enkele publicaties uit onze collectie? Dien een digitaliseringsverzoek in.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief