Praktisch

Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie. 

Bezoek de leeszaal

De leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is open voor het publiek. We gaan hierbij voorzichtig te werk en stellen enkele nieuwe maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Meer weten over de leeszaal bezoeken

Bezoek de Nottebohmzaal

De Nottebohmzaal opent haar deuren enkel tijdens publieksactiviteiten: onze kalender toont een actueel overzicht van alle lezingen, tentoonstellingen, concerten en andere evenementen.

Toegankelijkheid

Zowel de leeszaal als de Nottebohmzaal is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

De Erfgoedbibliotheek ligt pal in het historische hart van Antwerpen. De ingang van de leeszaal bevindt zich in de Korte Nieuwstraat. De ingang van de Nottebohmzaal vindt u aan het Hendrik Conscienceplein 4.

U bereikt beide locaties vlot te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.

 • Met het openbaar vervoer
  Tram 3, 5, 9 en 15 (halte Meir of Groenplaats)
  Tram 4, 12 (halte Groenplaats)
  Tram 7 (halte Keizerstraat)
  Tram 11, 24 (halte Korte Nieuwstraat)
  Bus 22, 180, 181, 182, 183 (halte Groenplaats)
  Check de routeplanners van De Lijn en de NMBS.
 • Met de fiets
  Plaats uw fiets in de overdekte fietsenstalling in de Korte Nieuwstraat, of gebruik een van de Velo’s van Velostations 057 (Wolstraat) of 056 (Minderbroedersrui).
 • Met DeWaterbus over de Schelde
  DeWaterbus vormt een handige verbinding tussen Hemiksem en Lillo met o.a. tussenstops in Kruibeke, Zwijndrecht, Sint-Anna en het Steenplein in hartje Antwerpen. Onze haltes en schepen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en fietsen mogen gratis mee. Elk half uur zijn er afvaarten.
  Meer praktische info zoals tarieven en dienstregeling vind je op www.dewaterbus.be.
 • Met de auto
  Parkeer uw wagen in betaalparking Groenplaats.

Komt u met de auto naar Antwerpen? Hou er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet inrijden. 
Kijk na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test

Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief