Collectie

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience verenigt meer dan vijf eeuwen Antwerpse en Vlaamse geschiedenis: u vindt er een unieke en volledige collectie, van zeldzame oude drukken over actuele publicaties tot populaire, hedendaagse tijdschriften. Op papier, op microfilm of digitaal.

De collectie is het resultaat van een eeuwenlange en consistente verzamelpolitiek. Ze startte in 1481 met een schenking van 41 boeken; vandaag omvat ze meer dan 1,5 miljoen volumes, waaronder 40.000 oude drukken van vóór 1830. Alles samen goed voor 35 km gevulde boekenplanken. Door haar rijkdom en continuïteit behoort ze tot een van de topcollecties van het Vlaamse Erfgoed. U leest er alles over in het  collectieplan van de bibliotheek.

 
Raadpleeg hier de digitale bronnen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De snelste weg naar e-tijdschriften, beeldbanken, catalogi en digitale naslagwerken.
Ook interessant
Nottebohmkrant voorjaar 2021
Halfjaarlijkse krant
De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief