Schatten van de Nottebohmzaal

Bezoek een van de mooiste en prestigieuze bibliotheekruimtes met uw vereniging of groep. Een gids loodst u doorheen de geschiedenis van het gebouw en geeft uitleg bij de bijzondere boeken die er worden bewaard.

De Nottebohmzaal doet sinds 1936 dienst als pronkzaal en is slechts in uitzonderlijke gevallen geopend voor het brede publiek. In de zaal bewaart de Erfgoedbibliotheek een groot deel van haar boekencollectie maar zijn ook verschillende bijzondere stukken zoals de globes van Blaeu en een Egyptische dodenpapyrus te bewonderen. Maar wist u ook dat het zeventiende-eeuwse gebouw waarin de Nottebohmzaal zich bevindt oorspronkelijk werd gebruikt als vergader- en bidruimte voor religieuze broederschappen? En dat het interieur toen versierd was met prachtige barokke schilderijen van Rubens en Van Dyck? Samen met de gids maakt u een historische trip, van begin zeventiende eeuw tot vandaag.

Praktisch

  • Elke werkdag, tussen 10.00u en 17.00u.
    Een rondleiding neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Onze gids wacht u een kwartier voor aanvang op aan de balie van de Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4.

  • Voor groepen van maximaal 10 personen. Dit door de huidige COVID-19 maatregelen. In normale omstandigheden neemt de gids 20 personen mee

  • Mondmasker is verplicht

  • Tarief: 85 euro + 5 euro administratiekosten

  • Graag ten laatste drie weken vooraf reserveren via 03-232.01.03 of via mail.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief