Digitaal archief Gazet van Antwerpen

GvA tot 1999 digitaal beschikbaar in onze leeszaal

Alle exemplaren van de Gazet van Antwerpen, het belangrijkste Antwerpse dagblad, zijn raadpleegbaar in de leeszaal – tegen eind 2020 vindt u zelfs alle jaargangen volledig online. Recentelijk werden er tien jaargangen toegevoegd aan het digitale archief.

Dankzij de publiek-private samenwerking tussen de uitgeverij, de Provincie Antwerpen, de Stad Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en de Stad Mechelen zijn eind 2020 alle jaargangen van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen volledig digitaal raadpleegbaar in onze leeszaal. Momenteel zijn de kranten van 3 november 1891 tot en met 1999 en vanaf 2004 tot en met 30 dagen geleden al digitaal raadpleegbaar. Het archief zal verder stelselmatig gevoed worden met de tussenliggende jaargangen.

Raadpleegpunten

De Erfgoedbibliotheek is partner van dit project en fungeert als een van de raadpleegpunten: in onze leeszaal krijgt u vlot toegang tot het beschikbare krantenarchief. U kunt dat ook raadplegen in het MAS | Museum aan de Stroom, de bibliotheken van de Universiteit Antwerpen, de bibliotheken in de provincie Antwerpen en het Stadsarchief Mechelen.

Bezoek het digitaal archief van de Gazet van Antwerpen en de Gazet van Mechelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief