Leeszaal

In onze leeszaal kunt u alle collectiestukken van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience raadplegen. U kunt er ook onze digitale databanken doorzoeken en reproducties maken. En voor wie meer in detail kennis wil maken met de bibliotheek en haar erfgoedcollecties zijn er onze introductiesessies of workshops.

Vanaf 11 mei is de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience opnieuw open voor het publiek. We gaan hierbij voorzichtig te werk en stellen enkele nieuwe maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen.

Openingstijden

De leeszaal is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Tussen 13.00 uur en 13.30 uur sluit de leeszaal.

Schrijf u in voor de leeszaal

Om gebruik te maken van onze leeszaal, dient u zich eenmalig in te schrijven. Wanneer u bent ingeschreven, kunt u onze leeszaal bezoeken en publicaties bestellen. Inschrijven doet u online. Raadpleeg hier het bibliotheekreglement.

Coronavirus-maatregelen

Uiteraard zorgen we ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt. Lees hier welke maatregelen we nemen

Digitale dienstverlening

We blijven u ook vanop afstand verder helpen. Al zeker tot 15 september 2020 scannen we gratis artikels of hoofdstukken voor u in en mailen we ze door. Indien u dus een goed zicht heeft op welke informatie u zoekt, hoeft u niet naar de bibliotheek te komen. in de mate van het mogelijke helpen wij u ook verder bij andere informatievragen. Bezorg ons uw vragen of scanaanvragen via mail.

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Plan uw bezoek aan de leeszaal

Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Afspraken rond reproducties
Sommige werken uit onze collectie kan u zelf scannen, kopiëren of fotograferen. Of u kan een hoogwaardige scan laten maken in ons digitaal atelier.
Foto: Ans Brys
een stap-voor-stap gids
Wilt u een van de werken uit onze collectie online bestellen om in te kijken? Ontdek stap voor stap hoe u dat precies doet.
Raadpleeg hier de digitale bronnen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De snelste weg naar e-tijdschriften, beeldbanken, catalogi en digitale naslagwerken.
Introducties en workshops
Via introductiebezoeken aan onze bibliotheek en workshops rond informatiegeletterdheid en mediawijsheid maakt u kennis met de Erfgoedbibliotheek, haar werking en haar collecties als bron voor onderzoek.
Bekijk ook
Boeken in de boekenrekken van de Nottebohmzaal
Online altijd open
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience mag dan wel gesloten zijn, online zijn we altijd open. Herbeluister de Nottebohmlezingen, ontdek onze collectie online, of duik in de digitale bronnen.
Sinds 2006 digitaliseert de Erfgoedbibliotheek publicaties uit haar collecties. Ook publicaties die origineel digitaal verschijnen worden verzameld. Vandaag telt deze digitale deelcollectie meer dan 4.000 exemplaren, die u bijna allemaal van thuis uit kan raadplegen.
Niet te missen
Vind wat je zoekt op het internet met onze zoektips
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience presenteert handige tips om online te vinden wat je zoekt, en meer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief