Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
9 resultaten
Vrij toegankelijk
Wetenschapsgeschiedenis
Beeldbanken
Online verzameling van meer dan 40.000 oude kaarten, plannen en luchtfoto’s van België en Midden-Afrika.
Vrij toegankelijk
Nederlandse letterkunde
Catalogi
Gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van zeventien Nederlandse instellingen, en bevat o.a. 240.000 titels van kinderboeken van de zestiende eeuw tot heden, 5.900 jeugdtijdschriften, 2.330 centsprenten en vele links naar digitale versies. Ook de collectie kinderboeken van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is opgenomen in deze catalogus.
In de bibliotheek
Kerk en religie
E-tijdschriften
Fulltext
Academisch tijdschrift met artikels voornamelijk maar niet exclusief over de geschiedenis van het christendom.
Vrij toegankelijk
Erfgoedcollecties
Beeldbanken
Beeldbank met duizenden unieke beelden van schilderijen, tekeningen, sculpturen, textiel, scheepsmodellen,... afkomstig uit de collecties van de Musea Stad Antwerpen.
In de bibliotheek
Wetenschapsgeschiedenis
Oude drukken en handschriften
Databanken
Bevat 78 gedigitaliseerde Griekse, Latijnse, Duitse, Franse en Nederlandstalige naslagwerken uit de persoonlijke bibliotheek van de Zwitserse geleerde Conrad Gessner (1516-1565).
Vrij toegankelijk
Geschiedenis van Vlaanderen en België
E-tijdschriften
Fulltext
Tijdschrift van de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis met oog voor digitale initiatieven binnen de de Belgische contemporanistiek.
Vrij toegankelijk
Bibliotheekwetenschap
Databanken
Fulltext library van informatie over conservering en preservering van de bibliotheken van Stanford University. Breed spectrum van onderwerpen over conservering van bibliotheek-, archief- en museummateriaal.
Vrij toegankelijk
Nederlandse taalkunde
Naslagwerken
Fulltext
Verzameling van alle 13de eeuwse teksten die als bronnenmateriaal hebben gediend voor het Vroegmiddelnederlands Woordenboek.
In de bibliotheek
Geschiedenis van Europa en de wereld
E-tijdschriften
Fulltext
Tijdschrift van de Social History Society (SHS) voor sociale en voor culturele geschiedkundigen. Focus ligt op het constitutieve karakter van het 'sociale' en het 'culturele', en hoe een studie van de ene discipline het begrip van de andere kan vergroten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief