• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Intro
300 jaar oud handschrift geschonken
Onze bibliotheek kreeg onlangs een bijzonder handschrift cadeau. Het manuscript is prachtig versierd met tekeningen en verbluffende illustraties. Het schetst de geschiedenis van Antwerpen in de zestiende en de zeventiende eeuw.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Schepen voor cultuur Caroline Bastiaens nam de schenking van een 300 jaar oud handschrift in ontvangst. Enkele sfeerbeelden.
foto: Sigrid Spinnox
Onze borstbeelden zijn terug van weggeweest. Ze kregen het gezelschap van een mini-expo uit onze collectie en een replica van de impressionante Bononiensis kaart van Antwerpen in de zestiende eeuw.
Foto: Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
U hebt het woord! Onze lezers vertellen waarom ze een bijzonder band hebben met onze bibliotheek. We starten met Janiv Stamberger, doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-376] tot en met [C3-507].
De voorjaarslezingen belichten bedreigingen of opportuniteiten in de digitale wereld, en bekijken de impact van massacommunicatie van vandaag op de reële wereld.
Bureau Walvis & Mosmans
In Museum Meermanno loopt momenteel de tentoonstelling ‘Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media’. Deze zomer is ze te gast in de Nottebohmzaal.
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief