• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Mini-expo in de Nottebohmzaal
Bij een bezoek aan één van onze najaarsactiviteiten of bij een rondleiding achter de schermen vindt u een nieuwe mini-expo die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
‘In het Land der Helden. De avonturen van een Russische officier aan het Belgische front’
zondag 17 december 2017 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Wim Coudenys vertelt het verhaal van de Belgo-Russische relaties tijdens de Eerste Wereldoorlog en de rol van Andrej Prezjbjano daarin.
Heilige Boeken en hun relevantie vandaag
zondag 19 november 2017 - 11:00
Individuele bezoekers Uitverkocht
In Duel op Zondag nemen Tinneke Beeckman en Herman Van Goethem, twee gepassioneerde sprekers, het tegen elkaar op in een debat over de plaats van godsdienst en heilige boeken in onze samenleving.
donderdag 23 november 2017 - 18:00
Individuele bezoekers
Fascistische bewegingen en nationalisme in Europa 1918-1945. Vergelijkende perspectieven.
Schrijver en journalist Tom Naegels gaat voor zijn volgende boek op zoek naar de geschiedenis van migratie in België. Hiervoor komt hij regelmatig naar onze leeszaal, waar hij vooral oude kranten doorneemt. We vroegen hem op welke manier hij te werk gaat.
Een verzameling plakkaten uit de Eerste Wereldoorlog werd makkelijk raadpleegbaar gemaakt via de digitale beeldbank DAMS. Dankzij de gebruiksvriendelijke databank kunnen bezoekers de plakkaten snel terugvinden en digitaal bekijken.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-470] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief