Tentoonstelling Conn3ct

In Museum Meermanno loopt momenteel de tentoonstelling ‘Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media’. Deze zomer is ze te gast in de Nottebohmzaal.

Conn3ct zet de sociale media van vandaag tegenover gedrukte boeken uit de zestiende eeuw. De tentoonstelling toont de impact van een nieuw medium op mensen en hun omgeving. Hoe wordt een medium een verbindende factor? Wie investeert erin? Wie participeert? Wie controleert? Wie manipuleert? De invloed van sociale media wordt in deze expositie opvallend tastbaar.

Als voorbereiding op de tentoonstelling in de Consciencebibliotheek staan de Nottebohmlezingen dit voorjaar in het teken van de bedreigingen of opportuniteiten van sociale media. Op 12 maart belicht Laura Deschepper de manier waarop de jeugd van tegenwoordig omgaat met sociale media. Marieke van Delft, conservator bij de Koninklijke Bibliotheek van Nederland, geeft op 9 april toelichting bij de interactieve tentoonstelling Conn3ct. Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel, sluit de lezingenreeks af met een verhaal over nepnieuws, leugens en manipulatie.

Deze interactieve rondreizende expositie is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek van Nederland, in samenwerking met de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteit Antwerpen. Ze werd ontwikkeld naar aanleiding van het Vlaams-Nederlandse Gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. De afgelopen maanden was de expositie al te zien in de Paulinerkirche te Göttingen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief