Ontdek onze nieuwe service ‘scannen op verzoek’

Door digitalisering kunnen lezers onze collectie ook van thuis uit gebruiken, en wordt vermeden dat publicaties steeds meer schade oplopen door de veelvuldige raadplegingen. Om uw onderzoek vooruit te helpen zijn we benieuwd naar welke publicaties u graag wil digitaliseren.

Ons digitaal atelier beschikt over twee toestellen om te digitaliseren: een A0-scanner voor grote formaten en een semiautomatische opstelling met fotocamera’s waarmee ook seriële publicaties zoals kranten en tijdschriften gedigitaliseerd kunnen worden. Recent nog werd onze volledige collectie van historische kranten van Abraham Verhoeven gescand.

Omdat we willen inspelen op de noden van onze gebruikers, zijn we benieuwd welke publicaties u graag wil digitaliseren. Via onderstaand formulier kan u een aanvraag indienen om publicaties uit onze collectie te laten scannen, daarna zijn ze online te bekijken en te downloaden op ons digitaal platform. Uw verzoek wordt beoordeeld door onze conservatoren en afhankelijk van de beschikbare capaciteit in ons digitaal atelier gaan we op uw vraag in. We vragen hiervoor geen vergoeding.

Opgelet! We bieden deze service uitsluitend aan voor monografieën die vrij zijn van auteursrechten (het auteursrecht op een werk eindigt 70 jaar na het overlijden van de auteur). 

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met ons digitaal atelier.

Dien een verzoek in

Meld je aan voor onze nieuwsbrief