Nottebohmlezingen voorjaar 2019

In 2019 staan de Nottebohmlezingen in het teken van 'seks, rituelen en muziek'. Boek nu uw tickets voor de lezingen in het voorjaar.

Seks, rituelen en muziek. Het is een voor de hand liggende variatie op Sex & drugs & Rock & Roll, de titel van het iconische nummer van Ian Dury uit 1977. In nog geen drie minuten tijd geeft het lied aan waar het in het leven allemaal om draait.

Voor ons is het de inspiratie voor een nieuwe reeks Nottebohmlezingen. Bernard Dewulf vertelt over het levensbrede thema om te verlangen. Psychoanalytica Ariane Bazan laat zien wat de Griekse goden, de taal en het orgasme met elkaar gemeen hebben. Marlies De Munck zoekt een uitweg uit de impasse waar de klassieke muziek zich vandaag in bevindt. Schrijver en antropoloog Koen Peeters beschrijft zijn fascinatie voor rituelen. Barbara Raes eindigt deze voorjaarsreeks met haar zoektocht naar zingeving en vertroosting.

Programma

  • 3 februari - Bernard Dewulf - De zwaarte van een libel, Het wankele evenwicht van het verlangen
  • 24 februari - Ariane Bazan - Het fantasma tussen orakel en enigma
  • 10 maart - Marlies De Munck - Betekenisverlies in de muziek
  • 14 april - Koen Peeters - Kostbare, melancholische momenten
  • 12 mei - Barbara Raes - Het ritueel een geliefde zacht met de vingers door de haren te strelen

Tickets

U betaalt 5 euro per lezing of 20 euro voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs. Bestel hier uw online tickets:

Tickets en abonnementen zijn ook beschikbaar aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief