Literaire wandeling

Antwerpen heeft een terechte plek in de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis. En ook vandaag is onze stad thuis voor woordkunstenaars: een zoektocht door literair Antwerpen.

OPGELET! Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om risicogroepen te beschermen worden momenteel geen nieuwe literaire wandelingen ingeboekt. Abonneer u op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mogelijkheden in het najaar.

Onze stad geniet een voorname plaats in de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis, mede door de grote rijkdom aan schrijvers en dichters die er vertoefden, woonden en werkten. Sommige kroegen waren echte broeikassen voor Vlaamse romantiek. In 2008 stierven Hugo Claus en Wannes Van de Velde in Antwerpen. Maar als je denkt dat Antwerpen enkel in het verleden een thuis was voor woordkunstenaars, dan heb je het mis. De literaire cultuur is hier nogsteeds springlevend.

Verwacht geen saaie opsomming van geboorte- en sterfhuizen, maar wel een wandeling voorzien van levendige anekdotes, uitgelezen citaten en dromerige gedichten.

Indien je meer dan een snelle blik in de Nottebohmzaal van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience wil werpen, raden we je de wandeling ‘Antwerpen Letterlijk’ aan waarop je ook wat ruimer van de woordcultuur kan genieten. De wandelroute voert je langs: Grote Markt – Hendrik Conscienceplein – Hoofdkerkstraat – Pottenbrug – Minderbroederstraat. Je start met een kort bezoek aan - indien toegankelijk de Nottebohmzaal en de inkomhal van het Letterenhuis.

Praktisch

  • Start: Visit Antwerpen, Grote Markt 13.
  • Einde: Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22.

Prijs

  • Wandeling met gids: € 105 euro + € 5 administratiekost

Info en reservering

Antwerpen Toerisme & Congres
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
Tel. +32 3 232 01 03 
info(a)visitantwerpen.be

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.50 uur.
Balie geopend van maandag tot zaterdag van 9 tot 17.45 uur, zon- en feestdagen van 9 tot 16.45 uur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief