'Kempens Informatieblad' van Jef Geys

Al sinds 1965 begeleidt het 'Kempens Informatieblad' in speciale edities tentoonstellingen en projecten van beeldend kunstenaar Jef Geys. De Erfgoedbibliotheek heeft een groot aantal edities ervan in haar collectie.

Jef Geys is een van de belangrijkste Belgische kunstenaars. Zijn divers oeuvre omvat foto’s, sculpturen, installaties, schilderijen, … In 2009 vertegenwoordigde hij Vlaanderen op de Biënnale van Venetië. In zijn werk becommentarieert Geys het alledaagse leven en de kwaliteit van het bestaan. Door het ‘volkse’ leven en door faits divers te registreren, confronteert hij de kijker met zijn leven en de clichés daarin. Geys reflecteert ook over wat ‘kunst’ is en kan zijn. 

In 2009 schonk Jef Geys 27 edities van zijn Kempens Informatieblad aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Met toestemming van de kunstenaar werden de edities gemicrofilmd en gedigitaliseerd en zijn ze dus ook online raadpleegbaar. Ook de nieuwe edities van de krant zijn zowel in de papieren versie als meteen ook gedigitaliseerd en online beschikbaar. 

Meer weten?

Digitaal beschikbaar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief