Jeugdboekenmaand: pop-upsessies SamenLezen

Beste leerkracht, beste directeur, graag nodigen we u uit om deel te nemen aan onze pop-upsessies SamenLezen tijdens de Jeugdboekenmaand. SamenLezen is lezen of luisteren, maar ook herinneren, vertellen, ervaren, genieten, verbinden… In maart 2020 organiseren de Antwerpse bibliotheken voor de vierde keer SamenLeesmomenten voor leerlingen van 12 tot 15 jaar. Het thema deze keer: kunst.

Nieuw in 2020: we gaan niet in de scholen lezen, maar in vijf Antwerpse musea. Bibmedewerkers en vrijwilligers trakteren de leerlingen op een mooi verhaal en een passend gedicht. Aansluitend volgt een korte rondleiding of een ‘slow-art’-moment. Totale duur: 2 uur.

In de Erfgoedbibliotheek krijgen de leerlingen een zestiende-eeuws boek in handen. De leerlingen mogen onder begeleiding van onze conservatoren zelf het zestiende-eeuwse boek ontdekken in een aanraaksessie. Normaal gezien is dit privilege voorbehouden voor onderzoekers, maar samen met de twee conservatoren oude drukken duiken we in het verleden van een boek. Iedere leerling krijgt zijn eigen boek voor zich en mag het ontdekken, betasten, besnuffelen, ... als kunstobject. De inhoud is deze keer van ondergeschikt belang. Zo’n boek is door vele handen gegaan voor het op de markt kwam, en ook nadat de leerlingen het boek hebben vast gehad blijft het in onze collectie… Wie zal het na hen nog eens openslaan?

Data in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience:

- Donderdag 5 maart, 10u-12u
- Dinsdag 10 maart, 10u-12u
- Donderdag 19 maart, 13u-15u
- Dinsdag 24 maart, 13u-15u

Bent u geïnteresseerd? Inschrijven kan via dit formulier. U kunt zelf twee passende momenten prikken en dan proberen wij een goede match te vinden. 

Meer weten over SamenLezen? www.samenlezen.be of mail naar: info@samenlezen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief