Heemkundige tijdschriften

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience fungeert sinds 1 januari 2004 als bewaarbibliotheek voor Vlaamse heemkundige tijdschriften.

Door een overeenkomst met Heemkunde Vlaanderen vzw worden de tijdschriftencollecties van zowel Heemkunde Vlaanderen vzw als de provinciale koepelverenigingen voor heemkunde aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience overgedragen. Meer dan 200 aangesloten heemkundige kringen sturen hun tijdschriften en jaarboeken intussen naar de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Wegens een gebrek aan middelen kan Heemkunde Vlaanderen vzw zelf geen toegankelijke en bereikbare bibliotheek uitbouwen. Door de overeenkomst met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience worden de tijdschriften duurzaam bewaard en blijven ze voor iedereen toegankelijk.

De tijdschriften zijn voor iedereen beschikbaar en makkelijk opvraagbaar via de online bibliotheekcatalogus. Ook de titels van themanummers worden beschreven. Iedere geïnteresseerde of onderzoeker kan het materiaal ten allen tijde gratis consulteren tijdens de openingsuren in de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Meer weten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief