Nottebohmlezingen

Een andere kijk op de collectie en de actualiteit

Met de Nottebohmlezingen brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maandelijks een spraakmakend spreker die zijn of haar blik geeft op een thema dat gelinkt is aan de collectie van de bibliotheek en de actualiteit. De lezing gaat door in de magische Nottebohmzaal.

Maak het live mee in de Nottebohmzaal.

Koop je ticket

Een lezing gemist? Beluister de podcast.

Dit najaar
Rekken Nottebohmzaal
Tijdens de vier Nottebohmlezingen dit najaar brengen we de middeleeuwse ridderwereld tot bij u. Inspiratie voor dit thema vormt de tentoonstelling ‘Helden in harnas’ die loopt vanaf 29 oktober 2021.
Voorjaar 2021
Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
De Nottebohmlezingen stonden in het teken van taal, meertaligheid, vertaling en taalexperiment. We ontvingen achtereenvolgens: Maud Vanhauwaert, Luk Van Haute, Rokus Hofstede, Rudolf Hecke en Gaston Dorren.
Herbeluister
De Nottebohmzaal
Een van onze Nottebohmlezingen gemist? Of wilt u een lezing nog eens herbeluisteren? Thuis in de zetel of onderweg in de auto. Vanaf nu kunt u de Nottebohmlezingen altijd en overal beluisteren dankzij onze podcast.
Herbekijk
Portret Maud Vanhauwaert
Online lezing
Bekijk de online Nottebohmlezing van Maud Vanhauwaert
Maud Vanhauwaert neemt u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.
Online lezing
Nottebohmlezing van Nadia Nsayi
Nadia Nsayi vertelt, op basis van haar boek 'Dochter van de dekolonisatie', over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België.
Smaakt naar meer literaire voorstellingen?
Streams van Antwerpen Leest
Maak kennis met Streams van Antwerpen Leest
Met Streams van Antwerpen Leest zit je altijd op de eerste rij. Beluister interviews met auteurs, geniet mee van literaire voorstellingen, boekpresentaties en veel meer.
Ook interessant
Nottebohmkrant voorjaar 2021
Halfjaarlijkse krant
De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief