Nottebohmkrant

Halfjaarlijkse krant

De Nottebohmkrant geeft halfjaarlijks duiding bij de collectie, werking en activiteiten van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Lees de krant hier online. Haal je gratis nummer op in de Erfgoedbibliotheek. Of schrijf je hier in voor levering bij je thuis. We leveren enkel in België. De krant verschijnt in februari en in augustus.

Vers van de pers
Nottebohmkrant voorjaar 2021
26.04.2021 | Taal, vertaling, meertaligheid: deze thema's zijn de rode draad van de nieuwe Nottebohmkrant. U krijgt een inkijk in de machinerie die zich achter het vertalen van Vlaamse literatuur schuilhoudt en we staan stil bij het bekendste taalexperiment uit de Vlaamse literatuur: 'Bezette stad' van Paul van Ostaijen.
Eerdere edities
Nottebohmkrant
04.09.2020 | Google Books, Lanseloet van Denemarken, een workshop over geheime pers en propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog... Dat en nog veel meer kunt u lezen in de nieuwe editie van de Nottebohmkrant.
Normaal gezien stond onze rijke Congo-collectie centraal in de Nottebohmlezingen dit voorjaar. Het coronavirus besliste hier anders over. Gelukkig is er nu de vijfde editie van de Nottebohmkrant om u in uw kot van het nodige leesvoer te voorzien.
De vierde editie van de Nottebohmkrant staat in het teken van onze najaarsexpo 'Porno, pulp & literatuur'
De derde editie van de Nottebohmkrant staat in het teken van ons jaarthema 'Seks, rituelen en muziek'.
In de tweede editie van de Nottebohmkrant komt u meer te weten over al onze activiteiten dit najaar. Veel leesplezier!
Lees nu de Nottebohmkrant!
De Nottebohmlezingen staan dit jaar in het teken van vijftig jaar mei ‘68. In de gloednieuwe Nottebohmkrant geven we al een klein voorproefje.
Ook interessant
Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Een andere kijk op de collectie en de actualiteit
Met de Nottebohmlezingen brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maandelijks een spraakmakend spreker die zijn of haar blik geeft op een thema dat gelinkt is aan de collectie van de bibliotheek en de actualiteit. De lezing gaat door in de magische Nottebohmzaal.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief