Gedichtendag 2019

Boekvoorstelling ‘Neem dit lichaam’ van Fatena Al-Ghorra

Lezing

Ieder jaar is Gedichtendag dé poëtische hoogdag in Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers organiseren die dag een brede waaier aan activiteiten. Ook de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience laat deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. We geven het woord aan Fatena Al-Ghorra.

Fatena Al-Ghorra is geboren in de bezette Palestijnse gebieden. Ze wordt algemeen beschouwd als één van de meest beloftevolle Palestijnse dichters. Sinds ze in 2009 op de vlucht sloeg voor Hamas, woont en werkt ze in Antwerpen. Ze publiceerde vier dichtbundels sinds 2000, waaronder Ellay dat in het Spaans werd uitgegeven en Gods Bedrog, waarmee ze in 2012 de El Hizjra Literatuurprijs won. Deze bundel is inmiddels in het Italiaans, het Spaans en ook in het Nederlands vertaald.

Op Gedichtendag stelt Al-Ghorra haar nieuwe boek Neem dit lichaam (Uitgeverij P) voor in de Nottebohmzaal, onder muzikale begeleiding van het Damast Duo (violist Shalan Alhamwy en accordeonist Jonas Malfliet). Al-Ghorra brengt haar gedichten in het Arabisch, de Nederlandse vertaling wordt simultaan geprojecteerd. Uitgevers Jurgen Maas & Leo Peeraer zullen het eerste exemplaar van Neem dit lichaam overhandigen aan Al-Ghorra en de Erfgoedbibliotheek.

Praktisch

  • 31 januari 2019 om 16u30
  • Gratis
  • Inschrijven via dit formulier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief