Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
6 resultaten
Vrij toegankelijk
Kunst
Beeldbanken
Databank met meer dan 100.000 afbeeldingen van schilderijen, tekeningen en etsen waarvan het copyright verlopen is en die dus gratis voor onderzoek en educatie kunnen worden gebruikt.
In de bibliotheek
Wereldliteratuur en wereldtalen
Naslagwerken
Online versie van de Dikke Van Dale (Nederlands), de Oxford Dictionary of English, de Oxford Thesaurus of English, het Taalhandboek Nederlands, de spellinghulp Nederlands en de vertaalwoordenboeken Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees.
Vrij toegankelijk
Nederlandse letterkunde
Bibliografieën
Database met informatie over meer dan 19.000 buitenlandse vertalingen van het Nederlands Letterenfonds.
In de bibliotheek
Geschiedenis van Europa en de wereld
E-tijdschriften
Fulltext
Meertalig tijdschrift over de middeleeuwen en de renaissance, tussen de late oudheid en het midden van de 17de eeuw, specifiek op 'grensgevallen': verschillende culturen, gebruik van methodes uit verschillende disciplines.
In de bibliotheek
Geschiedenis van Europa en de wereld
E-tijdschriften
Fulltext
Engelstalig tijdschrift over de middeleeuwen en de renaissance, tussen de late oudheid en het midden van de 17de eeuw, specifiek op 'grensgevallen': verschillende culturen, gebruik van methodes uit verschillende disciplines.
Vrij toegankelijk
Nederlandse taalkunde
Naslagwerken
Periodewoordenboek van het Nederlands van de 13de eeuw met ca. 25.000 trefwoorden en ca. 26.000 citaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief