Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
15 resultaten
Vrij toegankelijk
Sociale wetenschappen
Databanken
Fulltext
Vrij toegankelijke academische werken, vooral op het gebied van sociale en menswetenschappen.
Vrij toegankelijk
Bibliotheekwetenschap
Naslagwerken
Engelstalig woordenboek voor bibliotheek- en informatiewetenschappers.
Vrij toegankelijk
Wetenschapsgeschiedenis
Beeldbanken
Zoekportaal voor gedigitaliseerde oude kaarten. Via een geografische interface kunnen scans van oude cartografische documenten van bepaalde gebieden en periodes snel gevonden worden.
In de bibliotheek
Nederlandse taalkunde
E-tijdschriften
Artikelen, interviews, columns en rubrieken, over uiteenlopende onderwerpen als etymologie, argumentatie, woordenboeken, spelling en jongerentaal.
Vrij toegankelijk
Erfgoedcollecties
Databanken
Fulltext
OAR is het open, digitaal archief van alle publicaties van het Agentschap Onroerend Erfgoed en voorgangers, een wetenschappelijke instelling van de Vlaamse Overheid die onderzoek verricht naar onroerend erfgoed en onroerend-erfgoedzorg. Doel is kennis over onroerend erfgoed en onroerend-erfgoedzorg maximaal verspreiden en het draagvlak voor erfgoed vergroten.
Vrij toegankelijk
Wereldliteratuur en wereldtalen
Catalogi
Fulltext
Dit project van de non-profitorganisatie The Internet Archive heeft als doel een wereldwijde open bibliotheekcatalogus te maken met voor elk bestaand boek een eigen webpagina met de beschrijving van de verschillende edities ervan en een koppeling naar digitale versies, wanneer beschikbaar.
Vrij toegankelijk
Wetenschapsgeschiedenis
E-tijdschriften
Internationaal netwerk van wetenschappers, bibliothecarissen, programmeurs en uitgevers dat zich toelegt op het publiceren van open access artikelen, onderworpen aan een strenge peer review, uit de geesteswetenschappelijke disciplines.
Vrij toegankelijk
Kunst
Databanken
Open netwerk van digitale bronnen voor muziekstudies, met peer-reviewed artikelen, boeken, bladmuziek, audio- en videofragmenten. Vaak open access. Beheerd door een community van musicologie studenten, docenten en bibliothecarissen.
In de bibliotheek
Kunst
E-tijdschriften
OKV biedt zes keer per jaar boeiend en gevarieerd kunst- en erfgoednieuws: aankomend kunsttalent, onbekende musea met verrassende verzamelingen, kleine fijne tentoonstellingen, het verhaal van een intrigerend kunstwerk of van bijzonder erfgoed.
In de bibliotheek
Wereldliteratuur en wereldtalen
E-tijdschriften
Fulltext
Internationaal tijdschrift over de studie van Europese en Amerikaanse literatuur: algemene en vergelijkende literatuur, verschillende genres en perioden en specifieke werken met focus op literatuurtheorie en -geschiedenis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief