Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
14 resultaten
Vrij toegankelijk
Erfgoedcollecties
Beeldbanken
Fulltext
Platform voor +80.000 gedigitaliseerde oude en bijzondere drukken uit de speciale collecties van Zwitserse instellingen.
Vrij toegankelijk
Nederlandse letterkunde
Databanken
Fulltext
Fulltext toegang tot meer dan twee miljoen bladzijden in 10.000 boeken uit het Nederlandse taalgebied uit de periode 1781-1800. Het accent ligt op 'Nederlands materiaal', in Nederland gedrukt of handelend over Nederland.
Vrij toegankelijk
Kunst
Databanken
Fulltext
Ruim 300 boeken met zestiende-eeuwse muziek uit de British Library: stemboeken met vocale polyfonie, tabulaturen voor toetsen- en tokkelinstrumenten uit Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland.
Vrij toegankelijk
Wetenschapsgeschiedenis
E-tijdschriften
Open access toegang tot de publicaties van the Max Planck Research Library for the History and Development of Knowledge. Academisch werk uit verschillende disciplines toegankelijk voor een breed publiek.
In de bibliotheek
Pers en media
Sociale wetenschappen
E-tijdschriften
Fulltext
Nederlands opinieblad met focus op de interessevelden economie, politiek, financiën, wetenschap en cultuur.
Vrij toegankelijk
Geschiedenis van Europa en de wereld
Naslagwerken
ERNiE is een digitale encyclopedie die de verspreiding van het Europees romantisch nationalisme in de 19de eeuw uiteenzet en zichtbaar maakt.
Vrij toegankelijk
Oude drukken en handschriften
Catalogi
Bibliografische database van boeken die in de periode 1473-1800 zijn gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Engelse koloniën; bevat ook Engelstalige boeken die elders zijn gedrukt.
Vrij toegankelijk
Boekgeschiedenis
Databanken
Engramzine is een Belgische site met artikels over boekbanden en hun geschiedenis of de neerslag van hun creatieproces en/of de biografie van de binders.
Vrij toegankelijk
Wetenschapsgeschiedenis
Geschiedenis van de Nederlanden
Databanken
Fulltext
Onderdeel van Corpus CCKC, Circulation of Knowledge and Learned Practices in the 17th-century Dutch Republic. Bevat ca. 20.000 brieven van geleerden die in de 17e eeuw actief waren in de Nederlanden.
Vrij toegankelijk
Wereldliteratuur en wereldtalen
Naslagwerken
Databank die alle gekende levende talen ter wereld wil catalogeren. Bevat momenteel zo'n 7.000 talen met onder meer gegevens over de landen waar deze talen gesproken wordt, en het aantal sprekers. (Het gebruik van de site is beperkt tot 5 views per dag.)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief