Nottebohmzaal

De Nottebohmzaal is een verborgen parel. Hier worden de eerste 150.000 boeken van de bibliotheek bewaard in een historische en adembenemende setting. De deuren van de zaal zwaaien alleen open voor tentoonstellingen, lezingen, concerten of rondleidingen. En als ze dat doen, vliegt de magie u tegemoet.

De Nottebohmzaal bevindt zich in het oudste deel van de bibliotheek, de Sodaliteit, waar ze in 1936 werd ingericht als pronkzaal. Naast boekenmagazijn en tentoonstellingsruimte doet ze dienst als bewaarplaats voor bijzondere schenkingen en stukken zoals de globes van Blaeu en de Egyptische kast. Ze dankt haar naam aan de Antwerpse mecenas Oscar Nottebohm.

donderdag 06 december 2018 tot zondag 13 januari 2019 van 13:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck galerie De Zwarte Panter. Om dat te vieren loopt momenteel in de Nottebohmzaal de jubileumtentoonstelling 'Schilders & Schrijvers: vijftig jaar galerie De Zwarte Panter'.
De Egyptische kast
De Erfgoedbibliotheek bezit enkele bijzondere objecten zoals de globes van Blaeu, de Egyptische kast, een replica van de Bononiensiskaart en een Egyptische papyrus.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief