Schatten van de Nottebohmzaal

Individuele bezoekers - Rondleiding Uitverkocht

Deze zomer zwaaien de deuren van de mooiste historische bibliotheekruimte van België open. Groepen van maximaal tien personen kunnen een gegidste rondleiding inboeken. De rondleidingen voor individuele bezoekers zijn uitverkocht.
donderdag 24 september 2020 - 10:00
Individuele bezoekers Uitverkocht

OPGELET! Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om risicogroepen te beschermen, zijn alle rondleidingen in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd. Boekte u hiervoor een ticket, dan betalen wij dit uiteraard terug. Wij nemen (van zodra de omstandigheden dit toelaten) contact met u op om opnieuw een bezoek aan de Nottebohmzaal in te plannen.

De magische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen is enkel in uitzonderlijke gevallen toegankelijk voor het publiek. Maar niet deze zomer! Deze zomer zwaaien de deuren van de mooiste historische bibliotheekruimte van België elke woensdag, donderdag en vrijdag open. Sluit aan bij een gegidste rondleiding voor individuele bezoekers. In een groep van maximum 10 personen maak je kennis met de prachtige zaal, de rijke collectie en 400 jaar geschiedenis van het gebouw, het plein en de bibliotheek. Als toemaatje krijgt u in de Nottebohmzaal toelichting bij de tijdelijke themapresentatie over de kolonisatie van Congo.

Nottebohmzaal

Het hoge plafond, de gietijzeren gaanderij, de bustes van belangrijke humanisten en mecenen, de duizenden oude boekbanden in torenhoge boekenkasten, een globepaar van Blaeu en de krakende houten vloeren maken van de Nottebohmzaal één van de mooiste bibliotheekruimtes van België.

Harry Potter en zijn vrienden zouden zomaar uit een van de nissen van de Nottebohmzaal tevoorschijn kunnen komen. Dankzij haar magische karakter was de zaal al het decor voor verschillende films, bijvoorbeeld van de promotiefilm 'The Book of Wisdom' van Tomorrowland in 2019.
An Renard, directeur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

In deze prachtige zaal bewaart de Erfgoedbibliotheek een groot deel van haar boekencollectie. De eerste 140.000 titels uit de catalogus staan hier zij aan zij. Van Nederlandse letterkunde, over algemene kunst- en cultuurgeschiedenis tot literatuur over de begindagen van de stad Antwerpen. Deze magische plek, in het oudste gedeelte van de bibliotheek, is ook de schatkamer voor een aantal kostbare schenkingen en topstukken uit de collectie, zoals de globes van Blaeu en een Egyptische dodenpapyrus.

Boek zelf een gegidst bezoek met uw groep

Breng zelf een groep van maximaal tien personen samen, en bezoek de Nottebohmzaal onder begeleiding van een gids.

  • weekdagen, van juli t/m september 2020
  • rondleiding tussen 10 uur en 15u30
  • maximum 10 personen
  • duur: 90 minuten
  • prijs: 85 € + 5 € administratieve kosten
  • boekingen lopen direct via de gidsenwerking: 03/232-01-03 of tickets@visitantwerpen.be
  • mondmasker tijdens de rondleiding is verplicht

Voorproefje

Benieuwd? Neem alvast virtueel een kijkje in de Nottebohmzaal ...

Bekijk de tour op je volledige scherm

Meld je aan voor onze nieuwsbrief