Phillip Van den Bossche | De Mercatorkaart en hoe hedendaagse Afrikaanse kunst een andere manier van kijken aanreikt

Nottebohmlezing

Afrika is een continent waar 54 verschillende landen deel van uitmaken. De totale oppervlakte is drie maal zo groot als Europa. De Democratische Republiek Congo bijvoorbeeld is 80 maal groter dan België. Hoe kunnen we vandaag omgaan met de 'koloniale bibliotheek' en welke verhalen vertellen hedendaagse kunstenaars uit Afrika? Het dualisme tussen modernisme en traditionalisme, tussen lokaal en globaal.

Phillip Van den Bossche is kunsthistoricus en voormalig directeur van Mu.ZEE in Oostende. Hij werkte de afgelopen jaren samen met kunstenaars zoals Saddie Choua en Jean Katambayi Mukendi. Hij heeft de collectie van Mu.ZEE, waar voorheen alleen Belgische kunstenaars werden verzameld, verbreed door het verzamelbeleid te openen richting diaspora.

• Deze lezing gaat door op zondag 6 september 2020
  • in de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein 4