Nottebohmlezing Lieve Joris - reizen door postkoloniaal Congo - UITVERKOCHT

Lieve Joris reist door postkoloniaal Congo, naar het hart van Congo maar ook naar dat van de Congolezen.

Congo begon voor mij met het schilderij van een vredig huttendorpje dat heeroom van Congo voor mijn grootmoeder had meegebracht. In 1985 reisde ik hem achterna en begon een avontuur dat me niet alleen naar het hart van Congo zou voeren, maar ook naar dat van de Congolezen. Is zo’n ontmoeting eigenlijk wel mogelijk, na alles wat er tussen Congo en België in het verleden is voorgevallen? Wie stuurde mijn blik? En: wat leerde ik al doende?

Lieve Joris is auteur van non-fictieboeken over de Arabische wereld, Oost-Europa, Afrika en China. Haar werk werd bekroond met onder andere de Henriëtte Roland Holst-prijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap. Congo is een terugkerend thema in haar oeuvre.

• Zondag 8 maart 2020 om 11u
  • In de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein 4

U betaalt 5 euro per lezing of 20 euro voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs. Bestel hier uw online tickets:

Tickets en abonnementen zijn ook beschikbaar aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek.