Nadia Nsayi | Dochter van de dekolonisatie

Nottebohmlezing

Nadia Nsayi vertelt, op basis van haar boek 'Dochter van de dekolonisatie', over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België.

Omwille van het nieuwe coronavirus wordt deze activiteit uitgesteld naar een latere, nog te bepalen, datum.

Nadia Nsayi is het (klein)kind van Belgisch-Congolese (groot)ouders. Ze is geboren in de Congolese hoofdstad Kinshasa en ze groeide op in het Vlaams-Brabantse Landen. Ze vertelt, op basis van haar boek Dochter van de dekolonisatie (EPO, 2020), over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie in Congo en de koloniale erfenissen in België. Ze eindigt met een pleidooi over het belang van dekoloniseren, zelfs zestig jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

Nadia Nsayi is politicologe en was parlementair medewerker en beleidsmedewerker bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 is ze curator beeldvorming bij het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen, waar ze meewerkt aan de tentoonstelling 100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen.

• deze activiteit gaat niet langer door op zondag 22 maart, maar wordt uitgesteld naar een latere, nog te bepalen, datum
  • In de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein 4

U betaalt 5 euro per lezing of 20 euro voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs. Bestel hier uw online tickets:

Tickets en abonnementen zijn ook beschikbaar aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek.