Nadia Nsayi | Dochter van de dekolonisatie

Nottebohmlezing

Individuele bezoekers - Online lezing

IN EXTREMIS UITGESTELD NAAR LATER MOMENT IN NOVEMBER Nadia Nsayi vertelt, op basis van haar boek 'Dochter van de dekolonisatie', over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen in België.

Door de coronamaatregelen zal deze lezing zonder publiek plaatsvinden. De lezing zal online te volgen zijn op een nog niet bepaalde datum later in november.

Nadia Nsayi is het (klein)kind van Belgisch-Congolese (groot)ouders. Ze is geboren in de Congolese hoofdstad Kinshasa en ze groeide op in het Vlaams-Brabantse Landen. Ze vertelt, op basis van haar boek Dochter van de dekolonisatie (EPO, 2020), over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie in Congo en de koloniale erfenissen in België. Ze eindigt met een pleidooi over het belang van dekoloniseren, zelfs zestig jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

Nadia Nsayi is politicologe en was parlementair medewerker en beleidsmedewerker bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 is ze curator beeldvorming bij het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen, waar ze meewerkt aan de tentoonstelling 100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen.

Praktisch

  • deze activiteit gaat door op zondag 8 november - DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VERZETTEN WE DE LEZING NAAR EEN LATERE DATUM
  • in de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein 4

Meld je aan voor onze nieuwsbrief