Lieve Joris | Reizen door postkoloniaal Congo | VOLZET

Nottebohmlezing

Lezing

Lieve Joris reist door postkoloniaal Congo, naar het hart van Congo maar ook naar dat van de Congolezen. Deze lezing is volzet.

Congo begon voor mij met het schilderij van een vredig huttendorpje dat heeroom van Congo voor mijn grootmoeder had meegebracht. In 1985 reisde ik hem achterna en begon een avontuur dat me niet alleen naar het hart van Congo zou voeren, maar ook naar dat van de Congolezen. Is zo’n ontmoeting eigenlijk wel mogelijk, na alles wat er tussen Congo en België in het verleden is voorgevallen? Wie stuurde mijn blik? En: wat leerde ik al doende?

Lieve Joris is auteur van non-fictieboeken over de Arabische wereld, Oost-Europa, Afrika en China. Haar werk werd bekroond met onder andere de Henriëtte Roland Holst-prijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap. Congo is een terugkerend thema in haar oeuvre.

Praktisch

  • zondag 8 maart 2020 om 11 uur
  • in de Nottebohmzaal, toegang via Hendrik Conscienceplein
  • reserveren is niet meer mogelijk; deze lezing is VOLZET

Tickets

U betaalt 5 euro per lezing of 20 euro voor een abonnement op alle lezingen. Leden van het Dotatiefonds voor boek & letteren betalen de helft van de prijs. Bestel hier uw online tickets:

Tickets en abonnementen zijn ook beschikbaar aan de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief