Het stad in mij

Nottebohmlezing Maud Vanhauwaert

Individuele bezoekers - Lezing

Een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht,... Maud Vanhauwaert zocht tijdens haar stadsdichterschap naar nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie.
zondag 18 april 2021 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers

Maud Vanhauwaert was stadsdichter van Antwerpen voor de periode 2018-2019. In die functie zocht Vanhauwaert naar tal van nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie. Ze maakte een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht en een reeks woordeloze gedichten. In haar zoektocht naar alsmaar nieuwe vormen, probeert Vanhauwaert de poëzie elke keer opnieuw te definiëren. Tijdens de lezing neemt ze u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.

Maud Vanhauwaert schrijft gedichten en vertaalt ze naar nieuwe vormen. Zij zoekt naar speelse theatrale elementen om poëzie publiek toegankelijk te maken.

Deze eerste lezing van Maud Vanhauwaert gaat noodgedwongen zonder publiek door. De video-opname gaat door op zondag 18 april en komt enkele dagen later online te staan op deze website. Op de andere Nottebohmlezingen hopen we u - met de nodige voorzorgsmaatregelen - opnieuw in de Nottebohmzaal te kunnen ontmoeten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief