Het stad in mij

Bekijk de online Nottebohmlezing van Maud Vanhauwaert

Individuele bezoekers - Lezing

Een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht,... Maud Vanhauwaert zocht tijdens haar stadsdichterschap naar nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie.

Maud Vanhauwaert was stadsdichter van Antwerpen voor de periode 2018-2019. In die functie zocht Vanhauwaert naar tal van nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie. Ze maakte een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht en een reeks woordeloze gedichten. In haar zoektocht naar alsmaar nieuwe vormen, probeert Vanhauwaert de poëzie elke keer opnieuw te definiëren. Tijdens de lezing neemt ze u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.

Maud Vanhauwaert schrijft gedichten en vertaalt ze naar nieuwe vormen. Zij zoekt naar speelse theatrale elementen om poëzie publiek toegankelijk te maken.

Deze eerste lezing van Maud Vanhauwaert ging noodgedwongen zonder publiek door. Onderstaande video-opname werd op zondag 18 april ingeblikt. Op de andere Nottebohmlezingen hopen we u - met de nodige voorzorgsmaatregelen - opnieuw in de Nottebohmzaal te kunnen ontmoeten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief