Duel op zondag - Amerikaanse versus Franse literatuur

Lezing

Christophe Vekeman en Franc Schuerewegen nemen het tegen elkaar op in het volgende 'Duel op zondag' waarbij de Franse en de Amerikaanse literatuur tegenover elkaar worden gezet.

Amerikaanse literatuur versus Franse literatuur

Decennialang zwaaide de Franse literatuur ook in de Vlaamse letteren de plak. We lieten ons inspireren door Zola, Flaubert en Proust, we lazen de oude meesters als Molière en Voltaire. Geleidelijke aan, zeker na de Tweede Wereldoorlog, geraakten we in de ban van de Amerikaanse literatuur: Steinbeck, Nabokov, Roth, Ginsberg en Kerouac.

Christophe Vekeman, auteur, neemt het op voor de Amerikaanse literatuur. Zijn tegenstander is Franc Schuerewegen, professor Franse literatuur aan de Universiteit Atnwerpen. Het duel wordt in goede banen geleid door ateur, filosoof en literatuurwetenschapper Frank Albers.

OPGELET

Dit duel op zondag vindt plaats in het Letterenhuis

• zondag 13 oktober 2019 om 11 uur in het Letterenhuis
  • toegangsprijs: €10 / gratis voor leden van het Dotatiefonds Boek en Letteren
  • voor € 40 wordt u lid van het Dotatiefonds Boek en Letteren.
    • u steunt hiermee de werking van het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
    • gratis toegang tot alle activiteiten van het Dotatiefonds voor boek en letteren, zoals de lezingenreeks Duel op zondag
    • 50% korting op alle lezingen van de Erfgoedbibliotheek en het Letterenhuis
    • uitnodigingen voor alle activiteiten in de Erfgoedbibliotheek en het Letterenhuis
    • gratis toegang tot de permanente collecties van alle stedelijke musea in Antwerpen
    • 15% korting in alle stedelijke museumwinkels
  • Schrijf u hier in

Over de duels op zondag

Twee maal per jaar organiseert het Dotatiefonds voor boek en letteren, de gemeenschappelijke vriendenvereniging van het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, een duel op zondag. U wordt wakker gemaakt met een snedig debat rond een cultureel en maatschappelijk prangend thema. De toegang is gratis voor leden van het Dotatiefonds.