Congo in de Erfgoedbibliotheek

Rondleiding voor individuele bezoekers

Individuele bezoekers - Rondleiding

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience bewaart een collectie over Congo, die een onvervalste en ongefilterde inkijk geeft op hoe men vroeger over de kolonie dacht en schreef en deze verbeeldde. Een kleine tentoonstelling met gegidste rondleiding biedt stof tot nadenken over onze koloniale erfenis.

Door de coronamaatregelen kan deze rondleiding niet doorgaan in oktober. Later wordt bekeken of die van november door kan gaan.

In de prachtige Nottebohmzaal tonen we authentieke boeken, kaarten en pamfletten uit onze Congo-collectie. De focus ligt op de periode 1876 (eerste Belgische expedities) tot het begin van de jaren 1960 (onafhankelijkheid). De gids confronteert die propaganda met enkele opvallende tegenstemmen en heeft daarbij aandacht voor zowel de grote (geo)politieke gebeurtenissen als voor de lokale strijd van onderuit tegen de kolonisator.

Rondleiding voor individuele bezoekers

Op zaterdagen 26 september, 31 oktober en 28 november organiseren we - onder voorbehoud van eventuele verstrengde coronamaatregelen - telkens om 10.00 uur en 11.30 uur een gegidste rondleiding voor individuele bezoekers.

  • Zaterdag 26/9, 31/10 en 28/11
  • Om 10 uur en om 11.30 uur
  • Prijs: 7,5 euro per persoon
  • Mondmasker dragen is verplicht
  • Koop uw ticket vooraf online. Er is geen verkoop mogelijk ter plaatse.

Boek hier uw ticket online

Presentatie 'Congo in de Erfgoedbibliotheek' - Foto: Victoriano Moreno

Meld je aan voor onze nieuwsbrief