Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
14 Ergebnisse
Free access
Sociale wetenschappen
Databanken
Fulltext
Vrij toegankelijke academische werken, vooral op het gebied van sociale en menswetenschappen.
Free access
Bibliotheekwetenschap
Naslagwerken
Engelstalig woordenboek voor bibliotheek- en informatiewetenschappers.
Free access
Wetenschapsgeschiedenis
Beeldbanken
Zoekportaal voor gedigitaliseerde oude kaarten. Via een geografische interface kunnen scans van oude cartografische documenten van bepaalde gebieden en periodes snel gevonden worden.
To consult in the Reading Room
Nederlandse taalkunde
E-tijdschriften
Artikelen, interviews, columns en rubrieken, over uiteenlopende onderwerpen als etymologie, argumentatie, woordenboeken, spelling en jongerentaal.
Free access
Erfgoedcollecties
Databanken
Fulltext
OAR is het open, digitaal archief van alle publicaties van het Agentschap Onroerend Erfgoed en voorgangers, een wetenschappelijke instelling van de Vlaamse Overheid die onderzoek verricht naar onroerend erfgoed en onroerend-erfgoedzorg. Doel is kennis over onroerend erfgoed en onroerend-erfgoedzorg maximaal verspreiden en het draagvlak voor erfgoed vergroten.
Free access
Wereldliteratuur en wereldtalen
Catalogi
Fulltext
Dit project van de non-profitorganisatie The Internet Archive heeft als doel een wereldwijde open bibliotheekcatalogus te maken met voor elk bestaand boek een eigen webpagina met de beschrijving van de verschillende edities ervan en een koppeling naar digitale versies, wanneer beschikbaar.
Free access
Wetenschapsgeschiedenis
E-tijdschriften
Internationaal netwerk van wetenschappers, bibliothecarissen, programmeurs en uitgevers dat zich toelegt op het publiceren van open access artikelen, onderworpen aan een strenge peer review, uit de geesteswetenschappelijke disciplines.
Free access
Kunst
Databanken
Open netwerk van digitale bronnen voor muziekstudies, met peer-reviewed artikelen, boeken, bladmuziek, audio- en videofragmenten. Vaak open access. Beheerd door een community van musicologie studenten, docenten en bibliothecarissen.
To consult in the Reading Room
Wereldliteratuur en wereldtalen
E-tijdschriften
Fulltext
Internationaal tijdschrift over de studie van Europese en Amerikaanse literatuur: algemene en vergelijkende literatuur, verschillende genres en perioden en specifieke werken met focus op literatuurtheorie en -geschiedenis.
Free access
Bibliotheekwetenschap
Catalogi
Diverse catalogi van de Oostenrijkse nationale bibliotheek, plus toegang tot de nationale bibliografie.