Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
Het oudste opinieweekblad van Nederland, onafhankelijk sinds 1877, en sindsdien baken van vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur.
Nederlandstalig tijdschrift voor geschiedenis en wijsbegeerte van de cultuur. Bevat studies over denkers en filosofische vraagstukken, reflecties over actuele en historische tendensen in samenleving en cultuur, en boekbesprekingen.
Gedigitaliseerde en rechtenvrije boeken, kranten, tijdschriften. Momenteel ruim 150.000 boeken, 1 miljoen kranten en ongeveer 1,5 miljoen tijdschriftpagina's, doorzoekbaar tot op woordniveau.
Catalogus en collecties van de Duitse nationale bibliotheken, met daarin ook de Duitse nationale bibliografie en de centrale catalogus van tijdschriften.
Dit woordenboek is dé referentie voor de Spaanse standaardtaal, uitgegeven door de Real Academia Española (RAE) te Madrid, Spanje. Bevat de gegevens van de 23 edities uitgegeven vanaf 1780 tot vandaag.