Digitale bronnen

Hieronder ziet u een overzicht van databanken en e-tijdschriften die raadpleegbaar zijn in de bibliotheek, aangevuld met een selectie van gratis kwalitatieve websites. Filter op thema en / of type om uw selectie te verfijnen.
29 Ergebnisse
Free access
Sociale wetenschappen
Databanken
Multidisciplinaire zoekmachine voor wetenschappelijke informatiebronnen op het web, gemaakt door de universiteitsbibliotheek van Bielefeld, Duitsland. Doorzoekt +166.000.000 online documenten van +7.800 gevalideerde aanbieders.
Free access
Erfgoedcollecties
Beeldbanken
Fulltext
Website met de gedigitaliseerde speciale collecties van de Beinecke, +1.000.000 beelden. Zwaartepunten zijn de middeleeuwse handschriften en de Egyptische papyri.
To consult in the Reading Room
Wereldliteratuur en wereldtalen
E-tijdschriften
Fulltext
Jaarboek van de gelijknamige organisatie (Belgische Kring voor Linguïstiek) met bijdragen van de internationale ontmoetingen van de BKL. Ook vertaalwetenschap en poëtica komen aan bod.
Free access
Erfgoedcollecties
Databanken
De digitale bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek van België, met toegang tot verschillende erfgoeddocumenten: handschriften, gedrukte werken, kaarten, muziekpartituren, geluidsopnames, verzamelingen van munten, penningen, tekeningen en prenten.
Free access
Pers en media
Databanken
Krantendatabank van de Koninklijke Bibliotheek van België met meer dan een miljoen krantenpagina's afkomstig uit een 100-tal Belgische dagbladen uit de periode 1831-1950.
Free access
Geschiedenis van Vlaanderen en België
Bibliografieën
Maandelijks overzicht over de bij het Wettelijk depot gedeponeerde publicaties, sinds 1998 enkel elektronisch gepubliceerd.
Deze bibliografie geeft een zo volledig mogelijk overzicht van Belgische publicaties over de geschiedenis van de wetenschappen. Het verschijnt jaarlijks (sinds 1969/1971) online (PDF).
Free access
Geschiedenis van Vlaanderen en België
Bibliografieën
Deze lopende online bibliografie geeft een brede selectie van titels van binnen- en buitenlandse boeken en artikelen over de geschiedenis van België, uitgegeven in 2009 en volgende jaren.
Free access
Nederlandse letterkunde
Bibliografieën
Uniek historisch overzicht van de inhoud van de belangrijkste literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland, met gedichten, proza, essays, recensies, interviews, kunst en toneelteksten.
Free access
Nederlandse letterkunde
Bibliografieën
Uniek historisch overzicht van de inhoud van de belangrijkste literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. Gedichten, proza, essays, recensies, interviews, kunst en toneelteksten zijn te vinden met behulp van eenvoudige of uitgebreide zoekacties. Vanaf 1972.