Word mecenas met uw bedrijf

Wenst u met uw bedrijf onze bibliotheek te steunen? Dat kan via het Mecenaatfonds voor boek en letteren. Via uw structurele of projectgebonden gift toont u uw maatschappelijk engagement en kunnen wij papieren erfgoed aankopen en conserveren.

Het Mecenaatfonds voor boek en letteren ondersteunt drie Antwerpse erfgoedinstellingen met een hart voor onze papieren geschiedenis: de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Letterenhuis en het Museum Plantin-Moretus. Samen bewaren ze unieke verzamelingen en topstukken uit het werelderfgoed – van de allereerste drukken tot de boeken van vandaag. Via het Mecenaatfonds voor boek en letteren, dat wordt getrokken door de CEO van BASF Antwerpen, Wouter De Geest, kunnen deze drie instellingen hun collecties verder aanvullen en conserveren.

Wilt uw bedrijf ons steunen?

Via het Mecenaatfonds kan uw bedrijf de werking van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ondersteunen. Er zijn twee mogelijke formules:

• Structureel mecenaat voor de drie begunstigde instellingen samen
    • gericht op aankopen en restauraties
    • mogelijk vanaf 5.000 euro per jaar, met een looptijd van 2 jaar
  • Projectgebonden mecenaat voor de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
    • gericht op specifieke aankopen en conserveringsbehandelingen voor de collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience mogelijk vanaf 10.000 euro

Blijf op de hoogte

Als mecenas wordt u regelmatig geïnformeerd over de aankopen en restauraties die via het Mecenaatfonds mogelijk werden. Natuurlijk houden we u ook op de hoogte over de activiteiten en voordelen die we aan onze mecenassen aanbieden.

Wordt u mecenas?

Neem contact op via mail en bekijk hoe we onze samenwerking precies vorm kunnen geven, of informeer ook naar de specifieke projectsteunformules voor het Letterenhuis en het Museum Plantin-Moretus.