Nottebohmlezingen najaar 2017

In de Nottebohmlezingen dit najaar nemen journalisten en onderzoekers het woord. Bestaat er zoiets als de waarheid? En waar is die dan te vinden?

In de Nottebohmlezingen dit najaar belichten we de evolutie van pers en media doorheen de jaren. Bestaat er zoiets als de waarheid, en waar is die dan te vinden? Waarheid heeft geen meesters, waarheid kiest geen kant. Nemen het woord: Ingrid Vander Veken, Els Snick, Chris Van Camp en Wim Coudenys.

Ingrid Vander Veken interviewde voor de nieuwssite Apache de tenoren van de Vlaamse journalistiek. Els Snick belicht het leven van Joseph Roth, een van de best betaalde en meest gelezen journalisten in het interbellum. Chris Van Camp komt als outsider in de media haar biografie toelichten, die ze zelf samenvat met ‘ze deed alles wat je schrijvend (voorlopig) ongestraft kan doen’. Wim Coudenys vertelt het verhaal van de Belgo-Russische relaties tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de hand van de Russische oorlogspropaganda.

Programma

  • 1 oktober – Ingrid Vander Veken – Waar is waar (?)
  • 29 oktober - Els Snick - "Dat ben ik werkelijk: kwaad, bezopen, maar bijdehand." Joseph Roth (1894-1939): de vader van de literaire journalistiek in Europa.
  • 12 november - Chris Van Camp - Outsider in "de media"
  • 17 december - Wim Coudenys - In het Land der Helden. De avonturen van een Russische officier aan het Belgische front.

Praktisch

  • 5 euro per lezing
  • U kunt ook een abonnement nemen op de lezingen. Dan betaalt u 16 euro voor 4 lezingen.
  • U koopt uw ticket of uw abonnement online in de webwinkel van de stad Antwerpen of via de onthaalbalie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Er worden geen tickets meer verkocht via Info Cultuur.

Koop uw tickets online

Meld je aan voor onze nieuwsbrief