Nottebohmzaal bezoeken?

De onbetwiste parel van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de historische Nottebohmzaal, een van de mooiste bibliotheekruimtes van België. Bekijk hier de mogelijkheden om ze te bezoeken.

Activiteiten

Nottebohmlezingen najaar 2016

Nottebohmlezingen najaar 2016

Nottebohmlezingen najaar 2016

De Nottebohmlezingen van het najaar 2016 hebben als gemene delers ‘conflict’ en ‘Antwerpen’. Historische discussies, conflicten en revoluties maar ook actuele uitdagingen worden belicht.


100 jaar WO I

100 jaar WO I

100 jaar WO I

Door haar rijke collectie boeken, kranten en tijdschriften uit en over de oorlogsperiode 1914-1918 is de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een logische partner in enkele grootschalige digitaliseringsprojecten in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Voor scholieren biedt de bibliotheek een boeiende workshop ‘Mediawijsheid’ aan rond dit thema.


Collectie op reis

Zot geweld/Dwaze Maagd

Zot geweld/Dwaze Maagd

Onder andere de befaamde ‘Wereldkroniek’ van Schedel uit de collectie van de Erfgoedbibliotheek maakt deel uit van een tentoonstelling over Rik Wouters in Mechelen.


Goddelijke interieurs

Goddelijke interieurs

Hans Vredeman de Vries’ “Perspective” uit 1639 uit de collectie van de Erfgoedbibliotheek is te zien in een tentoonstelling over Antwerpse architectuurschilderkunst in de eeuw van Rubens in het Museum Mayer van den Bergh.


Zeespiegel

Zeespiegel

De “Zeespiegel, inhoudende eene beschrijvinge der zeehavenen” uit 1638 van Willem en Johan Blaeu maakt deel uit van de permanente tentoonstelling in het MAS.


Beschikbare werkplekken

Uit de collectie

‘Kempens Informatieblad’ van Jef Geys

‘Kempens Informatieblad’ van Jef Geys

Al sinds 1965 begeleidt het ‘Kempens Informatieblad’ in speciale edities tentoonstellingen en projecten van beeldend kunstenaar Jef Geys. De Erfgoedbibliotheek heeft een groot aantal edities ervan in haar collectie.


Nieuws

Pop up studieplek in de Nottebohmzaal

Pop up studieplek in de Nottebohmzaal

Kom tijdens de blokperiode in alle rust samen studeren in de pop up studieplek van de Nottebohmzaal.


Studio Brussel in de Nottebohmzaal

Studio Brussel in de Nottebohmzaal

De groep SX stelde gisteren haar nieuwe album "Alphabet" voor in onze Nottebohmzaal. Deze peepshow van Studio Brussel werd een geweldige avond.


Esperantobond schenkt deel collectie

Esperantobond schenkt deel collectie

Een deel van de bibliotheekcollectie van de Vlaamse Esperantobond krijgt een nieuw onderkomen in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.


logo van apache

Nu in de leeszaal: Apache

Maak in de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience kennis met Apache, een online platform voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.


Centraal Bestand Kinderboeken

Centraal Bestand Kinderboeken

Op zoek naar kinderboeken, oud en nieuw of informatie over jeugdliteratuur? In het Centraal Bestand Kinderboeken doorzoekt u in één keer de grootste kinderboekencollecties van Nederland en Vlaanderen.


Nottebohmzaal

Nottebohmzaal in promofilm Erfgoedapp

Faro lanceerde zopas de gratis Erfgoedapp, die dankzij iBeacons en augmented reality-technologie, uw beleving van fysieke erfgoedcollecties digitaal verrijkt. In de promofilm speelt de Nottebohmzaal een mooie rol.


De annunciatie

Antwerp Museum App

Je persoonlijke gids in de Antwerpse musea én daarbuiten

In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met de Antwerp Museum App heb je een handige app op zak om meer te weten te komen over die schatten. De app zit boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in de musea én de stad.


symbool error melding

Deel collectie tijdelijk onbeschikbaar

Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om documenten met plaatskenmerk [C3-366] tot en met [C3-507].


 

Bron: website Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience